zondag 20 juni 2021

Alles over Papendrecht

Informatiemiddag over dagbesteding De Waalburcht

Informatiemiddag over dagbesteding De Waalburcht

02 juli 2015
Van donderdag 02 juli 2015 tot en met donderdag 02 juli 2015
Van 14:00 uur tot en met 15:30 uur

Ouderen, hun familieleden en vrienden die meer willen weten over de mogelijkheden van dagbesteding, zijn van harte welkom op de informatiemiddag bij De Wielewaal in zorgcentrum De Waalburcht. Bezoekers krijgen tijdens deze middag een goed beeld van de activiteiten en kunnen daarnaast vragen stellen aan een geriatrisch verpleegkundige van Rivas Zorggroep. De informatiemiddag vindt plaats op donderdag 2 juli van 14.00 tot 15.30 uur.

Structuur en activiteiten
De dagbesteding biedt ouderen ritme en structuur. ‘Mensen die ouder worden of te maken hebben met beginnende dementie, kunnen problemen krijgen met het vasthouden van een goed dagritme’, vertelt Anja Bulté, teamleider bij zorgcentrum De Waalburcht. ‘Daarom komen zij één of meerdere dagen per week naar onze dagbesteding in De Waalburcht. Door middel van de activiteiten hebben ze weer structuur en ritme in hun dag. Bovendien blijven ze met die activiteiten op een leuke manier werken aan het behoud van bijvoorbeeld hun motoriek en geheugen.’

Informatie, activiteiten en vragen
Tijdens de informatiemiddag kunnen bezoekers kennismaken met een aantal activiteiten van de dagbesteding. De activiteiten zijn gericht op lichamelijke beweging, het trainen van de fijne motoriek en het trainen van het geheugen. ‘Deze middag gaan we zittend dansen, schilderen en kan er Rummikub worden gespeeld’, vervolgt Anja. ‘Daarnaast beantwoorden we vragen over hoe je dagbesteding kunt regelen en wanneer je ervoor in aanmerking komt.’

Aan het einde van de middag sluit ook geriatrisch verpleegkundige Annette van Maanen aan. Zij is werkzaam bij het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum (GOAC) van Rivas en is gespecialiseerd in de zorg voor oudere mensen, waaronder dementie.

Meer informatie
De informatiemiddag is gratis te bezoeken. Deze vindt plaats op donderdag 2 juli van 14.00 tot 15.30 uur op dagbesteding De Wielewaal in zorgcentrum De Waalburcht, Kleine Waal 6 in Papendrecht.

Foto: Op de dagbesteding blijven ouderen op een leuke manier werken aan het behoud van onder andere hun motoriek.

Info

Organisator:

Adres:

Zorgcentrum De Waalburcht

Kleine Waal 6

Deel dit bericht met je vrienden!