Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Ode aan de doden

Ode aan de doden

01 november 2015
Van 17:00 uur tot en met 00:00 uur

Bijzondere middagviering in De Morgenster op 1 november om 17.00 uur

Op 1 en 2 november viert de Rooms-Katholieke kerk Allerheiligen en Allerzielen. De laatste jaren is vooral dat laatste in het midden van de publieke belangstelling komen te staan. De KRO besteedt daar in de week voor deze dagen aandacht aan onder de noemer: ‘Ode aan de doden. Voor wie steek jij een kaarsje aan?’.

Iedereen wordt in zijn of haar leven geconfronteerd met verdriet en verlies. Dat gaat gepaard met rouw en – hoe tegenstrijdig ook – vaak ook met dankbaarheid. De Libanees-Amerikaanse schrijver Kahlil Gibran zei dat ooit zo: ‘Wanneer je verdrietig bent, kijk dan in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk’.

In de middagviering van 1 november om 17.00 uur in De Morgenster sluiten we aan bij de behoefte aan momenten van gedenken. We lezen gedichten over verdriet en herinnering, luisteren naar muziek, zingen over pijn en geluk en staan stil bij kerkelijk perspectief op verlies en verdriet. Natuurlijk is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor wie niet meer in ons midden is, maar zeker nog in onze gedachten.
Het thema van de dienst is: In mijn hart bewaard.

De viering wordt geleid door ds. Annette Driebergen. Rosanne de Boer, harp en Geert Ouweneel, orgel zorgen voor muziek.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Geref. Kerk 'De Morgenster'

Muilwijckstraat 1

www.pknpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!