Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Leven en werken aan de dijk

Leven en werken aan de dijk

18 november 2015
Van 20:00 uur tot en met 22:15 uur

De jaarlijkse donateursavond van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht heeft deze keer als thema: “Leven en werken aan de dijk”
en wordt gehouden op woensdagavond 18 november 2015 in Theater de Willem, v.d. Palmstraat, Papendrecht. De voorstelling duurt van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur, de pauze zal rond 20.45 uur zijn. De zaal gaat om 19.30 uur open.

PROGRAMMA (onderwerpen in willekeurige volgorde).
*De afgelopen jaren zijn bijna alle duizenden archieffoto’s gedigitaliseerd. Een aantal daarvan is te zien in Museum Dorpsbehoud in de tentoonstelling ‘Leven en werken aan de dijk’.

Voor deze avond hebben we van alle dijkdelen, van Hoogendijk tot en met Matena, een aantal bijzondere foto’s uitgezocht van: dijkhuizen en hun bewoners,  bedrijven en ‘neringdoenden’, die ‘aan de deur’ kwamen. De meeste van deze afbeeldingen zijn nog niet eerder vertoond.
*Medewerker Arie van Dijk dook in de geschiedenis van ‘De pont’ en verwerkte zijn bevindingen – als altijd – in een boeiende presentatie.
*In het Dorpsjournaal blikken we terug op een heel jaar Dorpsbehouden en wat we verder vermeldenswaard vonden, uiteraard met het gebruikelijke heldere commentaar.

*Uw hulp wordt regelmatig ingeroepen voor ontbrekende gegevens en tussendoor zingen we natuurlijk  ook nog een ‘versie’.

In de pauze wilt u vast wat drinken en vooral bijpraten met oude bekenden. Maar loopt u ook even naar onze verkooptafel. Dankzij een schenking van uitgeverij De Stroombaan en fotograaf Nico Knol kunnen we een heleboel oud-Papendrechtboeken aanbieden tegen speciale prijzen.

Deel 5 (maar ook de delen 1 t/m 4) van de serie ‘Van heerlijkheid tot heden’ is te koop.
Verder zijn er gebreide slofjes, Ertepellers, pentekeningen, kortom: keus genoeg.

De avond is ook toegankelijk voor niet-donateurs. Zij betalen € 7,50  per kaartje.


 

Info

Organisator:

Adres:

Atichting Dorpsbehoud Papendrecht

de Willem

Deel dit bericht met je vrienden!