Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Letterpellers 2015

Letterpellers 2015

21 november 2015


Op zaterdag 21 november a.s. organiseert de sectie letteren van de Culturele Raad Papendrecht in samenwerking met bekende Papendrechtse schrijvers en dichters ‘Letterpellers 2015’.

Het evenement zal in de bibliotheek plaatsvinden en is bedoeld voor iedereen die van boeken houdt! Je kunt gratis interessante workshops volgen, schrijvers ontmoeten, voordragen uit eigen werk of gewoon lekker luisteren naar een verhaal. In aanloop naar die dag worden taalliefhebbers uitgenodigd om mee te doen met het schrijven van hun eigen Six Word Story.

Een Six Word Story is een kort verhaal dat uit zes woorden bestaat. Het verzinnen van zo'n kort verhaal doet bij uitstek een beroep op de creativiteit. Er moet een actie of conflict in zitten, het moet spannend, scherp of juist heel ontroerend zijn. De beroemde schrijver Ernest Hemingway wordt gezien als de uitvinder van de Six Word Story. Hij schreef naar aanleiding van een advertentie uit de jaren twintig de volgende woorden: For sale: baby shoes, never worn (Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen).

In de komende weken zullen lokale schrijvers met hun eigen Six Word Story in deze krant verschijnen. Zij gaan hun uiterste creatieve best doen om zoveel mogelijk dorpsgenoten te inspireren hun eigen spannende, mooie, gekke, verdrietige, grappige of serieuze Six Word Story te schrijven. Inzendingen graag vóór 15 november 2015 per email sturen naar w.vdhoeven@papendrecht.nl  Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen!

Meer informatie over "Letterpellers 2015" kunt u vinden op www.cultureleraadpapendrecht.nl/letterpellers.
 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Bibliotheek AanZet

In de bibliotheek aan de Markt 2

615 00 17

www.bibliotheekzhzo.nl
Deel dit bericht met je vrienden!