woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Lichtjesfeest: Vrede op aarde, Licht voor iedereen

Lichtjesfeest: Vrede op aarde, Licht voor iedereen

18 december 2015
Van 18:15 uur tot en met 00:00 uur

Sfeervol verlichte kinderoptocht start dit jaar vanaf de Sterflat. Voor het zevende jaar in een succesvolle reeks wordt op vrijdag 18 december om 18.30 uur in Papendrecht het Lichtjesfeest georganiseerd. Een sfeervolle optocht vol muziek, zang en kerstoptredens, waarin kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s in een mooi verlichte stoet door het Papendrechtse centrum lopen.

Vanwege de aanstaande renovatie van het Marktplein zal de tocht dit jaar starten vanaf het Doctor J.F. Stockmannplein, de grote parkeerplaats tegenover de Sterflat. Daar kunnen kinderen vanaf 18.15 uur gratis lichtjes afhalen bij de uitdeelkraam en meezingen met de muziekgroep die bekende kerstliedjes zal zingen vanaf het podium.

De 2,5 km lange tocht, die om 19.00 uur zal vertrekken, komt langs maar liefst 12 kersttafereeltjes. Waaraan niet alleen 10 Papendrechtse kerken meewerken, maar ook verenigingen – zoals de Scouting – muziekkorpsen, kinderkoren, het Leger des Heils en meer dan honderd vrijwilligers en donateurs. Bij terugkomst zal er bij de uitdeelkraam gratis warme chocolademelk klaarstaan voor alle kinderen. Ook zullen daar collectetonnen staan, waarin mensen hun giften kwijt kunnen om het Lichtjesfeest ook volgend jaar weer mogelijk te kunnen maken. 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Werkgroep Lichtjesfeest

Doctor J.F. Stockmannplein

www.facebook.com/lichtjesfeest
Deel dit bericht met je vrienden!