zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Vogels tellen

Vogels tellen

16 januari 2016
Van 10:00 uur tot en met 15:00 uur

We gaan weer vogels tellen! Vandaag tussen 10.00 en 15.00 uur op Streek natuur centrum Alblasserwaard.

Op 16 en 17 januari aanstaande is het weer zo ver: de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Jaarlijks tellen tienduizenden Nederlanders in het 3e weekend van januari de vogels in hun tuin en helpen zo mee aan het grootste citizen science project van Nederland. Meedoen is simpel: 30 minuten lang inventariseer je de vogels in de tuin en de resultaten meldt je op de website.
Vorig jaar namen bijna 55.000 mensen deel aan het evenement. De top 3 bestond toen uit huismus, koolmees en merel. Heb je moeite om de verschillende vogels te herkennen? Met de speciale app Tuinvogels wordt het herkennen van elke vogel een appeltje eitje. Doe ook mee via www.tuinvogeltelling.nl!

Op zaterdag 16 januari kan er tussen 10.00 en 15.00 uur weer geteld worden in het Streek natuurcentrum  te Papendrecht.
In de tuin is een plek ingericht waar vogels regelmatig voer kunnen vinden (vetbollen, strooivoer, appel, havermout). De vogels maken daar graag gebruik van. Vanuit de kinderhoek is deze plek goed te observeren. Natuurlijk liggen er ook boekjes en zoekkaarten over vogels. Kinderen, hun ouders en grootouders zijn van harte welkom om gedurende een half uur de tuinvogels te tellen.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

www.nvwa.eu
Deel dit bericht met je vrienden!