zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

De terugkeer van de steenmarter

De terugkeer van de steenmarter

28 januari 2016
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Donderdag 28 januari geeft Gerard Muskens (Wageningen Universiteit) een lezing in het Streeknatuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht ‘de Alblasserwaard’ over de terugkeer van de Steenmarter. De Steenmarter is een roofdier dat al eeuwenlang in Nederland voorkomt. Door vervolging en verlies van geschikt leefgebied was hij midden vorige eeuw bijna uit ons land verdwenen, maar de afgelopen decennia heeft de populatie zich echter wonderbaarlijk herstelt. Hij komt inmiddels weer voor in grote delen van Nederland. Ook in de buurt van de Alblasserwaard worden de laatste jaren Steenmarters gezien. Zo zijn er waarnemingen bekend uit Rotterdam en de Vijfheerenlanden. Het is dus wachten tot deze prachtige rover ook opduikt in onze polder.

De Steenmarter heeft bij zijn opmars dankbaar gebruik gemaakt van de mens en zijn directe leefomgeving en niet altijd tot genoegen van de laatstgenoemde. Hoe deze ontwikkeling zich heeft voorgedaan en wat de mogelijke oorzaak ervan is, hoe het gedrag en de levenswijze van de Steenmarter is, zal in deze lezing uitgebreid aan de orde komen.

De lezing wordt gehouden in het Streeknatuurcentrum ‘de Alblasserwaard’ aan de Matenaweg 1 te Papendrecht (naast Alblasserbos). De lezing begint om 19.30 uur en de entree bedraagt € 2.50

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

www.nvwa.eu
Deel dit bericht met je vrienden!