zaterdag 27 november 2021

Alles over Papendrecht

Zaterdagmiddagconcert Italiaanse Barok

Zaterdagmiddagconcert Italiaanse Barok

08 oktober 2016
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag is in De Morgenster een concert te beluisteren met zang van de sopraan Claudia Witlam en de bariton Roland Hangelbroek, beiden op het orgel of klavecimbel begeleid door Tjalling Roosjen. Op het programma staan werken van Italiaanse componisten uit de tijd van de Barok, met ondermeer bekende en welluidende composities van Monteverdi, twee bewerkingen van het Laudate Dominum.

Ook is er voor gekozen om – zowel solo als in duetten – minder bekende meesters te vertolken, waaronder Cima en Merula. Het Salve Regina van Gamberini, een virtuoze compositie die hoge eisen stelt aan de zangers, vormt het slotstuk van het concert. Tjalling Roosjen speelt als intermezzi een aantal werken van Girolamo Frescobaldi. De titel van het programma is Concerto Ecclesiatico, naar een gelijknamige bundel van Cima.

De drie uitvoerenden kennen elkaar uit het professionele kamerkoor Basilius College, waarin zij samen zingen.  Zij maakten een uitgebreide studie van werk van de minder bekende meesters uit de Italiaanse Barok.
De uitvoering duurt ongeveer een uur zonder pauze. De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Deel dit bericht met je vrienden!