zaterdag 27 november 2021

Alles over Papendrecht

Lezing Jane Austen en haar romans

Lezing Jane Austen en haar romans

30 oktober 2016
Van 13:30 uur tot en met 16:00 uur

In samenwerking met de Bibliotheek en de Sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht organiseert de VU Jane Austen activiteiten

Haar leven en werk in beeld
Jane Austen, de bekende Engelse schrijfster, is al bijna 200 jaar geleden overleden. Maar haar werk leeft voort. Niet alleen in haar boeken maar ook in tv- en filmbewerkingen. Haar uitzonderlijke kijk op de rangen en standen, waarden en normen aan het eind van de 18e eeuw en haar satirische karakterbeschrijvingen en messcherpe analyse van menselijke tekortkomingen blijven wereldwijd miljoenen lezers boeien

Op woensdagvond 19 oktober om 20.00 uur draait de film Pride & Prejudice in de bibliotheek. Toegangskaarten zijn vanaf 1 september te koop in de bibliotheek of vanaf heden te reserveren bij de VU. Toegangsprijs is € 7,50.

Vandaag neemt José Roeken van Austen Tales u mee in de wereld van Jane Austen en haar werk.

Het eerste deel van de presentatie is gewijd aan het leven van de schrijfster. Aan de hand van fragmenten uit films die over haar leven zijn gemaakt wordt o.a. gesproken over haar familie, karakter, liefdes en literaire betekenis. Na de pauze komen de zes grote romans aan bod: Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park, Emma, Persuasion en Northanger Abbey. Daarbij worden fragmenten vertoond uit televisieseries en speelfilms die van deze romans gemaakt zijn. Speciale aandacht is er voor Mr. Darcy, de romantische held uit Pride and Prejudice.

Teacup Competition
U wordt uitgenodigd om op 30 oktober uw eigen ‘Engelse’ kop en schotel mee te nemen. Tijdens de pauze beoordeelt José Roeken welke twee kop en schotels het meest ‘Austen-like’ zijn. Deze worden beloond met een klein prijsje.

Meer informatie over José Roeken en haar fascinatie voor het werk van Austen vindt u op: www.austentales.nl

Zin in een middag onvervalst genieten van beelden boordevol Regency kostuums, society satire en oude Engelse landhuizen? U bent van harte welkom!

Kaarten voor de lezing kosten € 12,50 en zijn incl. thee en een Engelse lekkernij. De toegang tot de lezing is nu te reserveren bij de VU en vanaf 1 september zijn toegangskaarten te koop in de bibliotheek.

Tijdens bovenstaande activiteiten willen we kijken of er belangstelling is voor een Jane Austen leesclub. We kunnen met elkaar een dergelijke leesclub vorm geven.

Meer informatie:
1 lezing van 2,5 uur
Prijs: € 12,50
Kaarten zijn te reserveren via de website van VU Papendrecht

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Papendrecht

in de bibliotheek aan de Markt

615 47 64

info@vupapendrecht.nl www.vupapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!