vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Tentoonstelling: Verstild Papendrecht in Dorpsbehoud

Tentoonstelling: Verstild Papendrecht in Dorpsbehoud

08 april 2017
Van zaterdag 08 april 2017 tot en met zaterdag 21 oktober 2017


In Museum Dorpsbehoud is vanaf zaterdag 8 april een nieuwe tentoonstelling te zien: “Verstild Papendrecht”

Schilderijen en tekeningen, grotendeels uit eigen collectie, geven een uniek beeld van het dijkdorp aan de Noord en de Beneden Merwede. Bekende en verdwenen gebouwen laten zien, waar het dijkdorp grote veranderingen heeft ondergaan en waar toch nog historische stukjes Papendrecht de tand des tijd hebben weten te doorstaan ( o.a. met hulp van Dorpsbehoud).

De tentoonstelling is tevens een uitnodiging aan iedereen, die haar of zijn favoriete plekje in Papendrecht wil gaan tekenen en/of schilderen. Inspiratie is in de diverse ruimten van  het museum beslist te vinden.

Uiteraard is de jeugd uitdrukkelijk uitgenodigd deze tentoonstelling te bezoeken. Aan de hand van een puzzeltocht door het museum kan iedereen nog wat meer gericht de diverse tekeningen en schilderijen te bekijken. Je komt dan wat meer te weten over de onderwerpen, welke techniek werd gebruikt en welke veranderingen  in Papendrecht de laatste decennia hebben plaats gevonden. Voor de schooljeugd een mooi uitgangspunt om op school aan de slag te gaan hun favoriete stukje Papendrecht in een tekening of schilderij te vereeuwigen. Iedereen kan aan de hand van het elektrobord  “testen”  of de schilderijen en tekeningen niet alleen gezien zijn, maar ook goed zijn bekeken.

We nodigen de jeugd uit tekeningen en schilderijen in het museum tentoon te stellen. Voor de mooiste werkstukken hebben we een leuke verrassing.

De tentoonstelling is te zien van 8 april tot 21 oktober en is gratis toegankelijk op zaterdag van 14 - 16 uur en op woensdag van 10 - 12 uur.
Voor groepen buiten de openingsuren – alleen op afspraak – wordt een vergoeding gevraagd. Het museum is rolstoelvriendelijk en er is een traplift.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Museum Dorpsbehoud Papendrecht

Veerdam 6

www.dorpsbehoud-papendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!