vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Gedramatiseerde lezing lijdensevangelie naar Mattheüs

Gedramatiseerde lezing lijdensevangelie naar Mattheüs

09 april 2017
Van 17:00 uur tot en met 00:00 uur

Het jaar 2017 is het jaar van het Evangelie naar Mattheüs. Reden genoeg om op zondag 9 april, Palmzondag, een gedramatiseerde lezing te houden van het lijdensevangelie zoals Mattheüs ons dat nagelaten heeft. We treden hierin de voetsporen van een oude kerkelijke traditie.

De lezing wordt verdeeld over drie lectoren waarvan de ene de woorden van Christus vertolkt, de andere de verhalende tekst uitspreekt en de derde de woorden zegt die door de andere personages worden verhaald. De aanwezigen vertolken de woorden van het volk.

Tussen de lezingen door worden liederen gezongen. Bij het lezen van dit stukje herkent u al een structuur zoals die aanwezig is in de Pasionen van o.a. J.S. Bach.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Geref. Kerk 'De Morgenster'

Muilwijckstraat 1

www.pknpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!