dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Cursus "De Zorg de Baas"

Cursus "De Zorg de Baas"

27 september 2017
Van 09:30 uur tot en met 11:30 uur

Dementie is een ziekte die grote gevolgen kan hebben. Zowel voor degene die de ziekte krijgt, als voor mensen in de omgeving van deze persoon. Iemand waar zij een emotionele band mee hebben, verandert en heeft steeds meer zorg nodig. Op 27 september start de cursus De Zorg de Baas voor mensen die zorgen voor een naaste met (vermoedelijk) dementie. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking tussen BWI Papendrecht en MEE Drechtsteden.

Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst en vindt plaats in De Spil, Stellingmolen 176.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, omgaan met reacties van uw omgeving en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over uw situatie en met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten. Daarnaast staan we stil bij de aandoening dementie. Waardoor wordt dit veroorzaakt? Wat zijn de gevolgen en hoe kunt u daarmee omgaan?

De cursus vindt plaats op woensdagochtend van 9.30  tot 11.30  uur op de volgende dagen: 27 september, 3, 11 en 25 oktober,  1 en 8 november 2017. De terugkombijeenkomst is op 24 januari 2018.

De kosten van de cursus bedragen eenmalig €10,00 voor het schriftelijk materiaal. Wanneer u vragen heeft of u wilt zich aanmelden dan kunt u contact opnemen met BWI Papendrecht: 078-6154741 of mantelzorg@bwi-papendrecht.nl.

In verband met het maximum aantal cursisten, zien wij uw aanmelding graag tijdig tegemoet.

Wilt u deelnemen aan een cursus, maar kunt u bovengenoemde data niet dan kunnen we in onderling overleg bespreken welke mogelijkheden er in de regio zijn.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

BWI Papendrecht en MEE Drechtsteden

De Spil, Stellingmolen 176

078-6154741

mantelzorg@bwi-papendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!