dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Lezing Prachtige portretten

Lezing Prachtige portretten

11 oktober 2017
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

In de Zuidelijke Nederlanden werden tijdens de Renaissance en de Barok prachtige portretten geschilderd. Edellieden en rijke burgers lieten zich graag vereeuwigen door de beste Vlaamse kunstenaars van hun tijd. Deze veelal geraffineerd geschilderde portretten maken nog altijd grote indruk en doen de geportretteerden er springlevend uit zien.

In het najaar van 2017 vertelt het Mauritshuis het verhaal van de Vlaamse portretkunst aan de hand van een keuze uit de beste Vlaamse portretten door meesters als Rogier van der Weyden, Hans Memling, Pieter Pourbus, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck, aangevuld met portretschilderingen van het Mauritshuis en het Rijksmuseum. De tentoonstelling is alleen in het Mauritshuis te zien.

Door het volgen van deze lezing wordt u door cultuurhistoricus Hoo-Man Chan breed ingeleid op het onderwerp van de expositie. Hierdoor zullen de prachtige Vlaamse portretten nog meer voor u gaan spreken.

Woensdag 11 oktober 2017 van 19:30 uur tot 21:30 uur
Prijs: € 17,50
Docent: Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan

Inschrijven kan telefonisch en via de website

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Papendrecht

Vondellaan 158

615 47 64

info@vupapendrecht.nl www.vupapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!