Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Ontmoetingsavond voor (taal)maatjes over Christendom en islam' Foto: Rien van der Toorn en zijn vrouw
17okt 2017

Ontmoetingsavond voor (taal)maatjes over Christendom en islam

Dinsdag 17 oktober 2017 vanaf 20:00 uur.

De Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa) houdt vanavond een ontmoetingsavond voor (taal)maatjes en mensen die dit willen worden. De avond staat in het teken van ontmoeting en uitwisseling van ervaringen.  Als gastspreker is uitgenodigd socioloog en intercultureel trainer Rien van der Toorn uit IJmuiden.

Rien van der Toorn geeft les in interculturele communicatie en het begrijpen van de moslim-naaste aan verschillende onderwijsinstellingen. Samen met zijn uit het Midden-Oosten afkomstige vrouw bouwt hij bruggen tussen volken. Op de vorige ontmoetingsavond ging hij in op cultuurverschillen, nu is het thema ‘Christendom en islam’. Er zal volop gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Wat doet de SIHVPa?
De SIHVPa helpt vluchtelingen (statushouders) in Papendrecht. De stichting doet dat door het geven van taalondersteuning, waarbij vaak een vriendschappelijk contact met de vluchtelingen ontstaat. Taalmaatjes helpen de statushouders bij het spreken en schrijven van de Nederlandse taal.

Regelmatig worden momenten van ontmoeting georganiseerd. Zo zijn er zogeheten Meet & Eat’s waarbij statushouders, hun maatjes en leden van de organiserende kerk samen de maaltijd gebruiken en is er jaarlijks een picknick in het Vondelpark.
Op dit moment telt de SIHVPa ruim veertig vrijwilligers. Er is nog steeds een lijst van vluchtelingen die wachten op een taalmaatje. De stichting verwelkomt nieuwe vrijwilligers dan ook met open armen. Wie wil weten wat het betekent om een maatje te zijn, is van harte welkom op deze ontmoetingsavond in de Grote Kerk. De avond begint om 20.00 uur; inloop vanaf 19.45 uur.

Meer informatie over het vrijwilligerswerk is ook te lezen op www.sihvpa.nl

Contactinformatie:
Locatie: in de Grote Kerk, Kerkbuurt 80 (dijkzaal)
Organisator: SIHVPa
Website:http://www.sihvpa.nl


Deel dit bericht met je vrienden!