maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Expositie van kunstwerken van Studio Blijmakers

Expositie van kunstwerken van Studio Blijmakers

01 november 2017
Van woensdag 01 november 2017 tot en met woensdag 31 januari 2018


Van woensdag 1 november tot en met 31 januari 2018 is er een doorlopende expositie van kunstwerken van Studio Blijmakers in Dordrecht bij Bij Bosshardt in Papendrecht. Alle geëxposeerde kunstwerken zijn te koop en de opbrengst komt geheel ten goede aan beide sociale initiatieven.

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt in Papendrecht. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Het motto van Studio Blijmakers in ‘In iedereen schuilt een kunstenaar!’. Studio Blijmakers is een atelier in de binnenstad van Dordrecht, waar diverse creatieve activiteiten worden aangeboden voor iedereen, die om een of andere reden op zoek is naar creativiteit, groei, ontspanning, verbinding en ontmoeting.

Studio Blijmakers heeft een maatschappelijk karakter en mensen met niet aangeboren hersenletsel maken deze kunst. Aan het woord is Blijmaker Anja Bulté Dubach: “In iedereen zit een kunstenaar en creatief bezig zijn geeft je veel rust, voldoening en inspiratie en kan voor mensen met een beperking een zinvolle invulling van de dag zijn. Ik weet dat ook uit eigen ervaring.”


“Samen met Studio Blijmakers proberen we te ontdekken waar iemand zijn passie ligt en gaan daar mee aan de slag, voor de één zal dat schilderen zijn en de ander ziet meer in tekenen of encaustic art.” 


“Verder is lotgenoten contact ook erg belangrijk en fijn als je dat op een creatieve manier met elkaar kan combineren. Ik heb zelf een herseninfarct gehad en altijd daarvoor een erg drukke baan gehad en dan gebeurd zoiets en dan zijn op eens de vanzelfsprekende dingen niet meer vanzelfsprekend en staat je hele leven op zijn kop. Via het revalidatie centrum kwam ik in contact met Erica de Winter de oprichter van Studio Blijmakers en dat heeft me erg veel geholpen, zo mijn leven weer een zinvolle invulling te gegeven. Ik heb er mijn verdriet, verlies door contact met andere om samen creatief bezig te zijn  kunnen verwerken.
Zo heb ik veel verloren maar ook weer heel veel terug gevonden.”

Voor de openingstijden kijkt u op: www.facebook.com/pg/BijBosshardtPapendrecht/about/

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Erica Events

Bij Bosshardt, Staringlaan 3

www.ericaevents.nl
Deel dit bericht met je vrienden!