maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Lezing Abdijkerk Cluny

Lezing Abdijkerk Cluny

04 november 2017
Van 10:00 uur tot en met 12:00 uur

Helmi Hillebrand is in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als docente Kunstgeschiedenis en CKV. Daarvoor voltooide zij haar Master Architectuurgeschiedenis en Monumentenzorg. Momenteel geeft de kunsthistorica op bevlogen wijze interactieve lezingen kunst- en architectuurgeschiedenis op diverse locaties.

Deze lezing gaat over de Romaanse kerkarchitectuur: het gigantisme van Cluny. De opkomst en teloorgang van de machtige abdij en kloosterkerk van Cluny (Bourgondië, tiende eeuw). De Benedictijner abdij groeide uit tot een omvangrijk monastiek centrum en speelde destijds zowel een belangrijke geestelijke- als  economische rol.

Welke rol speelde het  bijzondere visioen van de bedlegerige monnik Gunzo bij de bouw van de nieuwe abdijkerk ? Zowel de monniken als hun abten zijn inmiddels verdwenen uit het door een kloosterstadje omringde complex. De monumentale restanten getuigen tot op heden van de vroegere pracht en praal van de laatste abdijkerk, Cluny III.   

De lezing begint om 10.00 uur en duurt 2 uur.

Zaterdag 4 november 2017 van 10:00 uur tot 12:00 uur
Prijs: € 17,50
Docente: Mw. H. (Helmi) Hillebrand

Inschrijven kan telefonisch en via de website

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Papendrecht

Vondellaan 158

615 47 64

info@vupapendrecht.nl www.vupapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!