maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Lezing De Trans Siberische spoorlijn

Lezing De Trans Siberische spoorlijn

10 november 2017
Van 13:30 uur tot en met 15:30 uur

Op vrijdagmiddag 10 november geeft Aad Engelfriet een lezing in de VU Papendrecht over de Trans Siberische spoorlijn. Aad is Rotterdammer en heeft een grote fascinatie voor geschiedenis, hij is webmaster van de grootste Nederlandstalige geschiedeniswebsite, hij is een fervent reiziger en hij kan heel boeiend en inspirerend over zijn reizen vertellen.
Als cultureel-historisch reisleider is hij vooral geïnteresseerd in de reis, het leven in zo'n trein, de omgeving en niet of nauwelijks in technische details.

De, helaas virtuele, reis gaat van Moskou, via Kazan, naar o.m. Jekaterinenburg en Irkoetsk, vervolgens langs het Baikal Meer, om uiteindelijk via de hoofdstad van Mongolië (Ulan Batar) de Chinese grens over te steken, op weg naar de eindbestemming Beijng, een treinreis van 12 dagen!

Wat kunt u o.m. verwachten: in Moskou bezoekt u het Kremlin, de Metro en het GUM warenhuis. In Kazan gaat u varen over de Wolga. U bezoekt een Siberisch Open Lucht Museum en u gaat terug in de Sovjet tijd in diverse Siberische steden. Overnachten langs het Baikal Meer en worstelaars een slangenvrouw en zangers in Mongolië bekijken. Om uiteindelijk 's nachts (..) dwars door de Chinese Muur te rijden, dus gaat u er overdags met een bus naar toe en dan maar klimmen.............
Vanzelfsprekend ook foto's van het treinleven. Speciaal voor toeristen zijn rijtuigen uit de Sovjet tijd nagebouwd, nu wel met open gordijntjes, maar met dezelfde (?) luxe. Voor velen de reis van hun leven!
Met enkele leuke bordjes in Chinees-Engels (chinglish) wordt de lezing afgerond.

U bent van harte uitgenodigd om virtueel mee te reizen!
Deelname aan de lezing kost € 17,50.
Aanmelden via telefoon of de website.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Papendrecht

Vondellaan 158

615 47 64

info@vupapendrecht.nl www.vupapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!