Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'PCOB bijeenkomst'
16nov 2017

PCOB bijeenkomst

Donderdag 16 november 2017, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Vandaag zijn Jaap en Jan van der Veer te gast. Zij zijn orgelbouwers in Dordrecht. Zij komen vertellen over hun werk. Ook horen wat er zoal bij komt kijken bij het bouwen van een orgel. Het orgel is eigenlijk een orkest dat door één persoon wordt bespeeld. De organist is tegelijk dirigent en uitvoerend musicus.

In een zo eenvoudig mogelijke uiteenzetting, met gebruik van beeld, geluid en materialen, nemen de heren Van der Veer ons mee naar dit prachtige, veelzijdige instrument! Het belooft een interessante middag te worden!

We beginnen om 14.00 uur en rond 16.00 uur sluiten we af. In de pauze drinken we gezellig met elkaar koffie of thee. De zaal is open vanaf half twee. Iedereen hartelijk welkom.

De Afdeling Papendrecht van de PCOB stelt zich ten doel de geestelijke en materiële belangen van de oudere inwoners van Papendrecht in de meest uitgebreide zin te behartigen. De PCOB heeft een interkerkelijke basis en werkt vanuit de rijkdom die we als christenen delen. De PCOB hecht aan haar christelijke identiteit. Naast de PCOB is er in Papendrecht ook een afdeling van de neutrale ouderenbond Anbo. De rooms katholieke ouderenbond KBO heeft in Papendrecht wel leden maar geen zelfstandige afdeling. Waar mogelijk werken de drie ouderenbonden samen, zoals bij de organisatie in Papendrecht van de Zomerschool, waar tijdens de voor senioren soms (te) stille zomermaanden een keur aan gezellige activiteiten wordt geboden, zoals bustochten, fiets en wandelexcursies, workshops etc.

Contactinformatie:
Locatie: de Elimkerk, P.C. Hooftlaan 178
Website:http://www.pcob.nl/uw-afdeling/papendrecht


Deel dit bericht met je vrienden!