maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Lezing Hollandse meesters uit de hermitage

Lezing Hollandse meesters uit de hermitage

30 november 2017
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

Er zijn wereldberoemde schilderijen te zien, zoals Rembrandts Jonge vrouw met oorbellen, zijn Flora met haar mysterieuze 'Mona Lisa-achtige’ glimlach, éen van Frans Hals’ vermaarde mannenportretten, en De Nieuwmarkt in Amsterdam van Bartholomeus van der Helst. Voor tegenwoordig minder bekende meesterlijke schilders is er echter ook plaats, zoals Willem Drost, Jacob Duck, Pieter Janssens Elinga en Emanuel de Witte. Gezamenlijk vormen zij een prachtige collectie, een dwarsdoorsnede van de Gouden Eeuw van de Nederlandse schilderkunst.

In deze lezing ontdekt u onder begeleiding van kunsthistoricus Hoo-Man Chan de schoonheid en de artistieke waarde van schilderingen door de Hollandse meesters waar de tsaren zo'n voorliefde voor hadden.

Prijs: € 17,50
Inschrijven kan telefonisch en via de website

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Papendrecht

Vondellaan 158

615 47 64

info@vupapendrecht.nl www.vupapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!