Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'IVN Kinderactiviteit: Uilen en braakballen' Foto: NVWA
28dec 2017

IVN Kinderactiviteit: Uilen en braakballen

Donderdag 28 december 2017, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Vandaag organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een uilen- en braakballenochtend voor kinderen in de basisschool leeftijd.

Een uilen- en braakballenochtend? Uilen eten onder andere muizen maar kunnen deze niet helemaal verteren. Ze spugen de resten uit in de vorm van braakballen. Deze ochtend laten we diverse (opgezette) uilen zien en vertellen van alles over de eet- en leefgewoonten van de uilen en andere vogels die braakballen maken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Met diverse hulpmiddelen ontdekken we wat er allemaal in een braakbal aanwezig is en misschien komen we er dan zo achter wat de uil gegeten heeft.

Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar  kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur. De kosten bedragen € 2,50 per kind en dat is inclusief een consumptie. Graag van tevoren opgeven, naam en leeftijd kind, via scholen@nvwa.eu.

Contactinformatie:
Locatie: Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Organisator: Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Email:scholen@nvwa.eu
Website:http://www.nvwa.eu


Deel dit bericht met je vrienden!