vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Lezing: Van Gogh en Japan

Lezing: Van Gogh en Japan

12 april 2018
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

Van Gogh schiep zijn eigen beeld van Japan door het bestuderen van Japanse kunst, het lezen erover, het verzamelen en kopiëren van prenten en de discussies over de esthetische kwaliteit ervan met andere kunstenaars. De tentoonstelling ontrafelt de manier waarop Van Gogh het Japanse voorbeeld naar zijn hand zette. Op deze wijze definieerde hij zichzelf als modern kunstenaar en kon hij zich plaatsen naast tijdgenoot-modernisten als Paul Gauguin en Emile Bernard.

Van Goghs eigen Japanse prentenverzameling, evenals de wijze waarop die prenten hem hielpen om zijn vormentaal te vernieuwen, waren van belang bij Van Goghs doorbraak als moderne kunstenaar: die avantgardistische, door het Verre Oosten geïnspireerde kunstenaar die hij was, staat centraal in deze exotische lezing. Kunsthistoricus Hoo-Man Chan licht veel kunstwerken van Van Gogh én zijn tijdgenoten voor u toe, en plaatst het artistieke belang van Van Gogh temidden van zijn schilderende collega's verhelderend in context.

Donderdag 12 april 2018
Prijs: € 17,50
Door: Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Inschrijven kan via de website of door te bellen met 078-6154764.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Papendrecht

Vondellaan 158

615 47 64

info@vupapendrecht.nl www.vupapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!