vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

19 april 2018
Van 08:30 uur tot en met 00:00 uur

De gemeente Papendrecht heeft in samenwerking met Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden en Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus rijvaardigheid voor senioren georganiseerd op donderdag 19 april 2018 in Denksportcentrum Papendrecht, Van der Palmstraat 12. Er zijn twee sessie gepland;

  • een ochtendsessie van 08.30 tot 12.00 uur
  • een middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur

Voor senioren
Voor oudere verkeersdeelnemers kan een opfriscursus soms zinvol zijn. Zij hebben vaak lang geleden hun rijbewijs gehaald. Ondertussen zijn de verkeersregels aangepast en verkeerssituaties veranderd. Ook is het de laatste jaren veel drukker op de weg geworden. Daar komt bij dat oudere mensen te maken kunnen krijgen met fysieke en mentale veranderingen, waardoor de kans op een ongeval toeneemt.

Inhoud cursus
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien wordt een ogen-, gehoor- en een reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied. Daarnaast wordt met een speciaal opgeleide ritbegeleider in eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten afgenomen. Na afloop van de rit wordt een ritverslag met persoonlijke adviezen uitgedeeld waarmee zij de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten van hun rijgedrag kunnen verbeteren.

Voor alle duidelijkheid: deze rijtest is géén examen en niet verplicht. Deze cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van het rijbewijs!

Aanmelden?
Bent u ouder dan 65 jaar, in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in Papendrecht? Meldt u zich dan voor donderdag 12 april aan bij Mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland, via werkgroepsenioren@kpnmail.nl of bel 0184 – 68 53 17. De eigen bijdrage bedraagt € 15,00.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland

Denksportcentrum Papendrecht, Van der Palmstraat 12

0184 – 68 53 17

werkgroepsenioren@kpnmail.nl
Deel dit bericht met je vrienden!