vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Workshop over Bijentelling

Workshop over Bijentelling

19 april 2018
Van 16:00 uur tot en met 18:00 uur

Op zaterdag 21 en zondag 22 april vindt de ‘Nationale Bijentelling’ plaats. Ook Papendrechters kunnen hier heel eenvoudig aan meedoen. Het enige wat je moet doen is op één van deze dagen ca. 20 à 30 minuten in eigen tuin of op eigen balkon waarnemen welke wilde-bijensoorten voorbij komen. Kies bij voorkeur een moment waarop het zonnetje lekker schijnt.


De telling van wilde bijen wordt georganiseerd door NL Zoemt. Kennis van bijen is niet noodzakelijk, maar voor de liefhebbers organiseert Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid een workshop op donderdag 19 april om 16.00 uur. Timo Roeke van Waarneming.nl vertelt dan hoe je mee kunt doen met de telling, hoe je Waarneming.nl kunt gebruiken en natuurlijk zzzzoemt hij in op de wilde bijen.

De bijeenkomst duurt maximaal 2 uur en vindt plaats bij de Heerlijkheid van Papendrecht, Kerkbuurt 56. U kunt zich opgeven voor deze workshop via bijen@heerlijkheidpapendrecht.nl. De bijeenkomst is gratis.


Meedoen met de telling? Schrijft u zich dan snel in op www.Nederlandzoemt.nl  en download daar het telformulier!

Foto: De Heerlijkheid van Papendrecht

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

de Heerlijkheid van Papendrecht

Kerkbuurt 56

bijen@heerlijkheidpapendrecht.nl www.Nederlandzoemt.nl
Deel dit bericht met je vrienden!