vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Nationale Bijentelling

Nationale Bijentelling

21 april 2018
Van zaterdag 21 april 2018 tot en met zondag 22 april 2018


Op zaterdag 21 en zondag 22 april vindt de ‘Nationale Bijentelling’ plaats. Ook Papendrechters kunnen hier heel eenvoudig aan meedoen. Het enige wat je moet doen is op één van deze dagen ca. 20 à 30 minuten in eigen tuin of op eigen balkon waarnemen welke wilde-bijensoorten voorbij komen. Kies bij voorkeur een moment waarop het zonnetje lekker schijnt.


De telling van wilde bijen wordt georganiseerd door NL Zoemt. Kennis van bijen is niet noodzakelijk, maar voor de liefhebbers organiseert Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid een workshop op donderdag 19 april om 16.00 uur. Timo Roeke van Waarneming.nl vertelt dan hoe je mee kunt doen met de telling, hoe je Waarneming.nl kunt gebruiken en natuurlijk zzzzoemt hij in op de wilde bijen.

De bijeenkomst duurt maximaal 2 uur en vindt plaats bij de Heerlijkheid van Papendrecht, Kerkbuurt 56. U kunt zich opgeven voor deze workshop via bijen@heerlijkheidpapendrecht.nl. De bijeenkomst is gratis.


Meedoen met de telling? Schrijft u zich dan snel in op www.Nederlandzoemt.nl  en download daar het telformulier!

Foto: De Heerlijkheid van Papendrecht

Info

Organisator:

Adres:

Website:

NL Zoemt

kan overal

www.Nederlandzoemt.nl
Deel dit bericht met je vrienden!