woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Maria- en moederdag in De Morgenster

Maria- en moederdag in De Morgenster

13 mei 2018
Van 17:00 uur tot en met 18:15 uur

Vanmiddag staat in de middagviering moederdag met daarin geprojecteerd "Maria, moeder van alle gelovigen" centraal. Dit is een speciale titel, een onderscheiding. Daarom is de mei-maand ook Mariamaand. De maand die meestal zo tussen Pasen en Pinksteren valt, de twee hoogfeesten van de Christelijke kerk. Met deze aandacht voor Maria denken we in de Morgenster een goede afsluiting te hebben van Moederdag en deze dag te ontdoen van alle commercie. Met Maria willen we aandacht geven waar het echt bij Moederdag om draait.

Het is ook de ‘bijbelse tijd’ dat de leerlingen van Jezus bidden om de Helper die Hij hun had beloofd. Daar zitten ze dan aan tafel met Maria de moeder van Jezus in hun midden. Zij heeft daar misschien wel verhaald wat haar ca. 34 jaar geleden is overkomen. Dat ze na de boodschap van de engel volmondig zei: “De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd”. Dat bij Elisabeth pas de ontlading kwam in de woorden van het Magnificat. Dit geloof zal ze overgebracht hebben op de leerlingen die daarin werden bemoedigd. Zij gingen later de wijde wereld in om deze blijde boodschap te verkondigen. Vandaar de titel: ‘moeder van alle gelovigen’.

Over deze Maria gaat het zondagmiddag. In de protestantse kerk zijn we niet zo Maria achtig. Met kerst bij de kribbe en op Goede Vrijdag bij het kruis is prima, maar diepere aandacht, ach daar hebben we niet zoveel mee. En dan ineens, zo net voor het begin van de maand mei is er dat gestolen schilderijtje dat terugkomt in het museum met daarop dat liefelijke tafereeltje met de geboorte van Maria. En ineens dwalen je gedachten, ja … Maria had ook een moeder en is later zelf ook moeder geworden. Vandaar dat we in de MiddagViering op Moederdag; Maria zullen overdenken. We zullen ervan horen en van zingen.

We nodigen u dan ook van harte uit voor de MiddagViering om Moederdag mee af te sluiten.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Geref. Kerk 'De Morgenster'

Muilwijckstraat 1

www.pknpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!