woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Feestelijke opening nieuwe Bibliotheek Papendrecht

Feestelijke opening nieuwe Bibliotheek Papendrecht

23 mei 2018
Van 14:00 uur tot en met 17:00 uur

Vol programma voor alle leeftijden tussen 14.00 en 17.00 uur
De bibliotheek aan de Veerweg is al in gebruik, maar bij een nieuw huis hoort ook een feestje! Daarom organiseert de Bibliotheek AanZet samen met nieuwe buren Sterk Papendrecht op woensdag 23 mei een feestelijke Open Dag. Burgemeester Moerkerke opent de Bibliotheek om 14.15 uur. Daarna zijn er activiteiten voor alle leeftijden. Alle Papendrechters zijn van harte welkom!

Programma in de Bibliotheek
Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom.
14.15 uur: Burgemeester Moerkerke opent de Bibliotheek
14.00 – 17.00 uur:

  • Rondleiding door de Bibliotheek en Sterk Papendrecht.
  • Feestelijke Koffie met… Voor iedereen. Schuif gezellig aan en maak kennis met de mensen van o.a. de Volksuniversiteit, Culturele raad en het Digitaal inloopspreekuur en Taalcafé.

Vanaf 14.30 – 16.30 uur voor de kinderen en jeugd:

  • Speurtocht door de nieuwe bibliotheek. Voor kinderen t/m 12 jaar. Lever na afloop je kaart in voor een leuk kadootje.
  • LexLab, voor 6-12 jarigen. Ga aan de slag met 3D-pennen en andere technische snufjes!
  • Schrijfworkshop, voor 8-12 jarigen. Met de schrijfcoach van de KinderSchrijfherberg leer je op een creatieve manier je ideeën met woorden te uiten. Schrijf een gedicht, verhaal of songtekst. Uiteraard krijg je ook taal- en stijltips.
  • Green Screen. Voor alle leeftijden. Maak je eigen foto met behulp van de green screen-techniek. Laat je fantasie de vrije loop!

Trots
AanZet is heel trots op het nieuwe pand, van waar de reis naar de KennisMarkt begint. Deze locatie aan de Veerweg geeft een nieuwe impuls en nodigt uit om dingen uit te proberen. Met andere organisaties, zoals de nieuwe buren Sterk Papendrecht, en ook andere partijen uit Papendrecht én de inwoners, worden de komende jaren dingen uitgeprobeerd en ideeën bedacht. Opgedane inzichten krijgen een plek in de Kennismarkt. Natuurlijk kan iedereen nog steeds als vanouds bij de Bibliotheek terecht: voor een boek, een cursus, of gewoon een praatje.

De bibliotheek verandert
De rol van de bibliotheek is veranderd en dat is in onze bibliotheken steeds meer te zien, ook in Papendrecht. AanZet wil de wereld van mensen groter maken. Mensen uitdagen verder te kijken. Mensen helpen verder te komen. Dat gebeurt al lang niet meer alleen door boeken uit te lenen. De Bibliotheek wil inspireren, kennis delen, ondersteunen bij het vergroten van taalvaardigheid en digitale vaardigheden én een ontmoetingsplek creëren om nieuwe mensen te ontmoeten.

Praktische informatie
Wat:  Feestelijke opening nieuwe Bibliotheek Papendrecht
Wanneer: woensdag 23 mei, 14.00 – 17.00 uur
Waar:  Bibliotheek Papendrecht, Veerweg 135
Toegang: Gratis | aanmelden niet nodig

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek Papendrecht

Bibliotheek aan de Veerweg 135

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!