woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Lezing Wim Daniëls

Lezing Wim Daniëls

24 mei 2018
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Op donderdag 24 mei organiseert Culturele Raad Papendrecht in samenwerking met Bibliotheek Papendrecht en Wielercomité Papendrecht een lezing van Wim Daniëls. De taalkundige zal vooral ingaan op zijn laatste boek ’De taal van de fiets’, dat op 1 mei uitkomt. Over de liefde voor de fiets en het genoegen van het fietsen vertelt hij regelmatig op de radio en tv. Nu is er dan het boek, dat veel mooie verhalen en anekdotes bevat.

Wim Daniëls werkte enkele jaren als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs. Vervolgens was hij vijf jaar als tekstwetenschapper verbonden aan de Open Universiteit. Sinds 1994 is hij fulltime schrijver en taaladviseur. Hij geeft ook veel lezingen en voordrachten.

Deze lezing in Papendrecht wordt in samenwerking met Bibliotheek Papendrecht en Wielercomité Papendrecht georganiseerd, om een feestelijk tintje te geven aan de verhuizing van de bibliotheek en om stil te staan bij de 65ste editie van de Wielerronde van Papendrecht, die dit jaar wordt verreden.

De lezing van Wim Daniëls, die wordt gehouden in de nieuwe locatie van Bibliotheek Papendrecht  begint om 20.00 uur; de zaal is om 19.30 uur open. De kaartjes, die u alleen contant kunt betalen, kosten 5,- euro en zijn vanaf maandag 23 april te koop in de bibliotheek.

Afbeelding: De voorkant van het boek ’De taal van de fiets’, geschreven door Wim Daniëls dat op 1 mei uitkomt.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Culturele Raad Papendrecht / Bibliotheek AanZet / Wielercomité Papendrecht

Bibliotheek Papendrecht, Veerweg 135

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!