Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing Pieter Jorissen over de collectie Luigies AFGELAST'
30mei

Lezing Pieter Jorissen over de collectie Luigies AFGELAST

Woensdag 30 mei 2018 vanaf 20:00 uur.

Op woensdag 30 mei organiseert de Culturele Raad Papendrecht in samenwerking met de bibliotheek Papendrecht een lezing van Pieter Jorissen over de collectie Luigies. De collectie, die werken uit het impressionisme, het expressionisme en de naoorlogse kunst bevat, vormde de belangrijkste bron voor het museum De Rietgors. Het museum bestaat niet meer, maar de collectie kan digitaal bewonderd worden.

Pieter Jorissen, die werkt bij veilinghuis A. Mak te Dordrecht, bezit over een grote kennis van de collectie en zijn lezing zal gaan over hoe Luigies aan zijn verzameling kwam en hij zal een toelichting geven op de digitalisering van de collectie.

De lezing wordt gehouden in de nieuwe locatie van Bibliotheek Papendrecht (Veerweg 135) en begint om 20.00 uur; de zaal is om 19.30 uur open. De kaartjes kosten € 2,50 en zijn aldaar te verkrijgen.

De Bibliotheek en de St. Culturele Raad Papendrecht hebben besloten de lezing van Pieter Jorissen over de Luigies-collectie op woensdag 30 mei a.s. niet door te laten gaan vanwege de geringe kaartverkoop.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Papendrecht, Veerweg 135
Organisator: Culturele Raad Papendrecht / Bibliotheek AanZet
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!