Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kinderactiviteit: IVN Slootjesdag	.'
09jun 2018

Kinderactiviteit: IVN Slootjesdag .

Zaterdag 9 juni 2018, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Op zaterdag 9 juni 2018 organiseert de IVN-Alblasserwaard een slootjesochtend voor kinderen in de basisschool leeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar  kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt  ongeveer 2 uur.

Er is deze ochtend van alles te doen rondom water. We gaan natuurlijk waterdiertjes vangen in de sloot met netjes. Er is ook een demonstratie: Vissen met een groot net, waarbij vooral vissen worden gevangen. Daarnaast kunnen er waterproefjes gedaan worden en er is een waterwandeling door de tuin. Binnen in het centrum kom je nog meer te weten over water. Ga zelf op ontdekking deze ochtend! Er zijn gidsen om jullie te helpen. Het vissen met de netjes vindt in tijdblokken plaats en wordt ondersteund door twee gidsen.

Bij aankomst krijg je een boekje waar alles in staat over deze ochtend. Je mag zelf de volgorde van de activiteiten bepalen (behalve bij het vissen in de sloot).

Wat je kan doen:
1. Opdrachten in de zaal.
2. Waterproefjes.
3. Een  waterwandeling in de tuin.
4. Vissen in de sloot met een netje.
5. Demonstratie vissen met een groot schepnet.

De kosten bedragen € 2,50 per kind en dat is inclusief een glaasje limonade. Graag van tevoren opgeven, naam en leeftijd kind, via jeugd@nvwa.eu.

Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1. Telefoon: 0184-412618.

Contactinformatie:
Locatie: Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Organisator: Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Email:jeugd@nvwa.eu
Website:http://www.nvwa.eu


Deel dit bericht met je vrienden!