zondag 24 januari 2021

Alles over Papendrecht

Music, art & lemonade op de Markt

13 juni 2018
Van woensdag 13 juni 2018 tot en met zondag 17 juni 2018


Ontdek hoe leuk je creatieve buren zijn in openluchtatelier op de Markt
Papendrecht brengt creatieve inwoners bij elkaar om samenwerking en inspiratie te versterken en cultuur op de kaart te zetten. Daarvoor zijn inmiddels verschillende bijeenkomsten gehouden. Een culturele menukaart wordt opgesteld en in juni staat de Markt tijdens event Music, art & lemonade in het teken van muziek, kunst en cultuur.

‘Cultuur kan je enorm raken en je leven verrijken’, zeggen Lisette Human en Pieter Jan den Hartigh die een verbindende rol spelen op het gebied van cultuur en creativiteit in Papendrecht. ‘Het creëert, verbindt, inspireert, verblijdt, choqueert. In Papendrecht blijken veel meer mensen dan we dachten daarmee bezig te zijn.’

Welkom
‘We hebben iedereen die geïnteresseerd is uitgenodigd en zijn echt verrast over de hoeveelheid en diversiteit in Papendrecht. Inmiddels hebben al zo’n zeventig mensen zich aangesloten, van dichters, dansers, schrijvers en schilders tot freestylers fotografen en getalenteerde kunstenaars. Visitekaartjes en ideeën zijn al volop uitgewisseld.’

Concerten en loungen
‘In juni laten we tijdens event Music, art & lemonade op de Markt zien wat er allemaal is en hoe leuk dat is. Er zijn concerten en optredens, een hippe loungehoek met bijpassende muziek en in containers laten Papendrechters hun werk zien. Maar bovenal kun je meedoen met verschillende workshops. Kortom, je kunt in het grootste openluchtatelier op de Markt ontdekken hoe leuk je buren zijn!

Limonade en andere drankjes maken het feest compleet. Daarnaast willen we iedereen met mooie, creatieve ideeën en activiteiten koppelen aan scholen om jonge Papendrechters enthousiast te maken en hun liefde voor cultuur over te brengen. Zo kunnen ook jongeren hun interesses en kansen ontdekken en talenten ontwikkelen. Andere mogelijkheden zijn activiteiten voor maatschappelijke organisaties, groepen ouderen en alle leeftijdsgroepen er tussenin. Alle creatievelingen en hun activiteiten nemen we op in een Culturele Menukaart die na het event wordt uitgegeven.

Alle informatie en het programma van het Music, art + lemonade festival is te vinden op www.papendrecht.nl/mal-event

Foto: Richard van Hoek

Deel dit bericht met je vrienden!