zondag 24 januari 2021

Alles over Papendrecht

Speciaal Papendrecht weekend in Dordrechts Museum

22 juni 2018
Van vrijdag 22 juni 2018 tot en met zondag 24 juni 2018


Vrijdag 22 tot zondag 24 juni is het ‘Papendrecht weekend’ in het Dordrechts Museum. Wie geboren is in Papendrecht of er momenteel woont kan dan gratis het museum bezoeken. Ook zijn er speciale activiteiten. Aanleiding is de opening van de nieuwe tentoonstelling rondom de Papendrechtse Collectie De Rietgors.

Programma
Als aftrap van het weekend is er op vrijdag 22 juni om 15.00 uur een speciale lezing over de collectie door kunstkenner Pieter Jorissen, bekend van het tv-programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’. Op zaterdag 23 en zondag 24 juni starten er om 14.30 uur rondleidingen over De Rietgors. U kunt zich aanmelden voor de lezing of rondleidingen via www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten

Over Collectie De Rietgors
De gemeente Papendrecht verwierf de collectie in de jaren ‘70 uit verschillende schenkingen van kunstverzamelaars, aangevuld met latere aankopen van de gemeente. In 1977 werd het voormalige huis van een van deze verzamelaars, Nanne Harm Luigies, omgevormd tot museum De Rietgors waarin de werken een plaats kregen. Dit museum moest in 2001 helaas de deuren sluiten. In 2017 kreeg het Dordrechts Museum de verzameling in bruikleen. Het bevat topstukken van bekende schilders uit de 20ste eeuw, zoals Jan Sluijters, Charley Toorop, Karel Appel en Corneille. De topstukken uit collectie De Rietgors zijn te zien in het Dordrechts Museum van 17 juni t/m 21 oktober 2018.

Beeldcredits:
- Jan Sluijters - Villa Vita Nuova, 1910, olieverf op doek, bruikleen gemeente Papendrecht

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Dordrechts Museum

Museumstraat 40 (Dordrecht)

www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten
Deel dit bericht met je vrienden!