maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

400 jaar Remonstranten en Synode van Dordrecht

400 jaar Remonstranten en Synode van Dordrecht

04 november 2018
Van 17:00 uur tot en met 18:15 uur

Deze tijd staat Dordrecht bol van de activiteiten rond 400 jaar Dordtse Synode ( 1618 -1619). Zelf de Koning komt kijken. 400 jaar geleden was het een internationale drukte in Dordrecht van allerlei hooggeleerde heren. Ook de Werkgroep MiddagVieringen van De Morgenster in Papendrecht haken in op deze herdenkingsactualiteit. Maar wij willen met de Remonstranten gedenken dat ze 400 jaar bestaan als gevolg van uitspraken van de Dordtse Synode. Zij vieren hun feestje en wij willen weten, wat is hun toekomstperspectief.

Over die synode en haar besluiten weten we alles als doorgewinterde Gereformeerden. De drie formulieren van enigheid zijn het geboortebewijs van de Gereformeerde kerk. In de Synode van Dordrecht zijn deze formulieren opgesteld maar waren gericht ‘tegen de Remonstranten’. Wij als Werkgroep MiddagVieringen willen graag de Remonstranten eens aan het woord laten. Niet teveel vragen over vroeger, meer vragen over het heden en toekomst. Waar staan zij nu als we praten over geloven en belijden en waar staan wij voor?

Zijn de Remonstranten meer gereformeerd geworden of wij meer remonstrant of zijn wij in ons denken al gewoon Remonstrant geworden? We hebben ds. Klijnsma, Remonstrants predikant in Dordrecht en Sommelsdijk verheugd bereid gevonden om hier nader op in te gaan. U zult vast wel nieuwsgierig zijn. Dus, kom naar deze MiddagViering op zondag 4 november om 17:00 uur naar De Morgenster, Muilwijckstraat 1 te Papendrecht.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Geref. Kerk 'De Morgenster'

Muilwijckstraat 1

www.pknpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!