dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Stichting Dorpsbehoud organiseert haar 2e Donateursavond van 2018

Stichting Dorpsbehoud organiseert haar 2e Donateursavond van 2018

21 november 2018
Van 20:00 uur tot en met 22:15 uur

Thema is 'VAN AVIOLANDA TOT ZEBRALIN'.

PROGRAMMA (onderwerpen in willekeurige volgorde).

*In het Dorpsjournaal worden, zoals gebruikelijk, alle Dorpsbehoud activiteiten en andere dorpszaken besproken, vanaf april (onze vorige donateursavond) tot en met november 2018.
* Piet van Wijngaarden heeft diverse boeken over vliegtuigfabriek Aviolanda geschreven, maar is nu weer met een nieuw boek bezig: ‘Logboek Aviolanda en het verdwenen vliegveld Papendrecht’, waarvoor u zich die avond al vast kunt inschrijven. Hij zal in woord en beeld vertellen over vliegdetails, anekdotes en personen, de 2e Wereldoorlog en de plannen voor een herinneringstableau over Aviolanda. 
*Medewerker Arie van Dijk neemt ons mee in de wereld van de bakkers en kruideniers van vroeger. De bakkers, die rond deze tijd o.a. zelfgebakken ‘suntereklaosies’ verkochten en de kruideniers, bij wie je o.a. Zebralin (kachelpoets) kon kopen. Arie’s presentaties kenmerken zich vooral door zijn gedegen achtergrondinformatie.
*Vanwege diverse in het verschiet liggende jubilea en de aandacht die wij daaraan zullen besteden in Museum Dorpsbehoud, zullen oproepen voor gegevens en foto’s worden gedaan.
*Met ’Langs d’n dijk’ vertonen we enkele plaatjes van de diverse dijkdelen uit oude series.
* Kee (Nou) van ’t Oôstend heeft toegezegd ‘n ‘praotjie’ te komen houden, maar met Kee weet je’t nooit zeker. Haar boerderij en haar ‘bêêste’ gaan altijd voor. Ze heeft al wel een ‘versie’ uitgekozen om te zingen.
Kortom: Aan variatie geen gebrek. Het bestuur belooft de bezoekers een boeiend programma. 

Donateurs hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Niet-donateurs zijn ook welkom.
Toegangsbewijzen kosten € 7,50 per stuk.

Deel dit bericht met je vrienden!