maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Özcan Akyol geeft het startschot voor Pop Up Papendrecht (PUP)

Özcan Akyol geeft het startschot voor Pop Up Papendrecht (PUP)

25 november 2018
Van 14:00 uur tot en met 16:00 uur

Zondag 25 november geeft de alom bekende schrijver, columnist en opiniemaker Özcan Akyol het startschot voor de culturele manifestatie Pop Up Papendrecht (PUP). Op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht (CRP) zal de man uit 1984 en van Turkse origine van 14.00 uur tot 16.00 uur een bij voorbaat sprankelende en enerverende causerie houden.

Akyol gaat het woord voeren in de tent van de ijsbaan op De Markt, die twee weken lang een oord van cultuur zal zijn. Als schrijver maakte Özcan naam en faam met zijn romans Eus (2012) en Turis (2016), waarin een van de thema’s het ontworstelen aan de eigen roots is. Özcan is een vaste columnist bij o.a. ‘Algemeen Dagblad’ en ‘Nieuwe Revu’. Hij schuift als opiniemaker vaak aan de tafel bij ‘DWDD’ en ‘Pauw’. In 2017 maakte Akyol de televisiedocumentaire serie ‘De neven van Eus’, waarin hij Turkije bezoekt met daar wonende familieleden als belangrijkste gidsen.

Een paar weken terug vertelde hij aan Matthijs van Nieuwkerk over zijn literaire held Levi Weemoedt, voor wiens zeventigste jaardag hij de verzenbundel Pessimisme kun je leren met de ondertitel ‘De mooiste gedichten uitgekozen door Özcan Akyol’ samenstelde. De selectie werd meteen een bestseller. Alle ingrediënten worden op de middag van 25 november uit de kast gehaald om de bezoekers een warme bijeenkomst te garanderen. De toegang is gratis, want deze wordt u aangeboden door de CRP.

Aanvang 14.00 uur en de PuP is vanaf 13.30 uur open.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Culturele Raad Papendrecht

in de tent van de ijsbaan op De Markt

www.cultureleraadpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!