dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Jolanda Linschooten geeft presentatie

Jolanda Linschooten geeft presentatie

27 november 2018
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

De avond van 27 november belooft een bij voorbaat memorabel gebeuren te gaan brengen. Op verzoek van de Culturele Raad Papendrecht komt niemand minder dan de vermaarde beroepsavonturier, ultraloopster, schrijfster en fotograaf Jolanda Linschooten naar Papendrecht om via de multimediapresentatie Into The White, haar indrukkwekkende ervaringen in woord en beeld te tonen.

Jolanda Linschooten met geboortejaar 1966 doorkruiste de onbewoonde Richardson Mountains van Noord-Canada in de winter. Samen met de geleende husky Herschel loopt zij gedurende een maand van Innvik naar Old Crow, waar een kleine Indianengemeenschap hun traditionele levenswijze rond de jacht op de kariboe nog grotendeels handhaaft.

De Vuntut Gwichin Indianen van Old Crow leven met het ritme van de Porcupine Caribon Herschel en het voortbestaan van hun traditionele levenswijze wordt bedreigd door verregaande plannen om grootschalige oliepijpleidingen aan te leggen, dwars door deze noordelijke wildernis. Jolanda Linschooten beleefde de eenzame winter in het noorden van Canada en proefde het noorderlicht, bevroren rivieren en kampvuur bij min veertig, de arctische wildernis. Na een eenzame skitocht van dertig dagen kwam zij te voet in Old Crow en wat zij daar aan den lijve ondervond kunt u dinsdag 27 november beleven.

Aanvang 20.00 uur en zaal open om 19.30 uur. De toegang voor deze prachtige presentatie is gratis.
Binnenkort wordt op de website van de Culturele Raad Papendrecht de exacte locatie voor de lezing vermeld.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Culturele Raad Papendrecht

Volgt, zodra bekend

www.cultureleraadpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!