Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Lezing Lammert Kamphuis

Lezing Lammert Kamphuis

02 december 2018
Van 15:00 uur tot en met 00:00 uur

Onder auspiciën van de Culturele Raad Papendrecht komt filosoof en schrijver Lammert Kamphuis (Voorburg, 1983) op zondag 2 december naar Papendrecht om een lezing te brengen aangaande zijn bestseller Filosofie voor een weergaloos leven die verschenen is bij zijn uitgever De Bezige Bij. Kamphuis gaf les op verschillende scholen en is een veelgevraagd spreker op congressen en festivals en zijn boek oogstte veel loftuitingen. Zo juichte Stine Jensen:’ Van smartphone tot seks, Lammert Kamphuis weet in zijn essays op een sprankelende en frisse manier de filosofie nuttig te maken voor het alledaagse leven.’ Zo recenseerde Filemon Wesselink ‘Lammert is een favoriete leraar op de middelbare school, op wiens les je de hele week zat te wachten. Hij schreef een filosofieboek vol verrassingen waar je de rest van je leven iets aan hebt.’ En Dolf  Jansen reageerde met ‘Een fascinerend boek.’ De omslag van zijn overzicht met waardevolle levenslessen zegt het zo:’ Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad.

Zo helpt Diogenes je om je authentieke zelf te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet. In Filosofie voor een weergaloos leven laat Lammert Kamphuis zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. In achttien prikkelende stukken toont hij hoe zowel eeuwenoude als hedendaagse denkers je kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Deze bundel biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen, en ga zelf aan de slag!’

De toegang voor deze lezing is vrij, de zaal is open om 14.30 uur en Lammert begint zijn verhaal om 15.00 uur.

Afbeelding: Voorkant van het boek 'Filosofie voor een weergaloos leven' geschreven door Lammert Kamphuis.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Culturele Raad Papendrecht

in de verwarmde PuP-tent op het Marktplein

www.cultureleraadpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!