Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Kerstconcert van Excelsior

Kerstconcert van Excelsior

22 december 2018
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Kerstconcert van Excelsior m.m.v. Jongerenkoor Anthem en Kamerkoor Vida Vocalis
Vandaag zal het orkest van Excelsior o.l.v. Ruud Welle een sfeervol Kerstconcert verzorgen met een non-stop programma, m.m.v. Jongerenkoor Anthem en Kamerkoor Vida Vocalis o.l.v. Vincent Spoeltman. Het orkest en de koren zullen veel samenwerken en de stukken in een non-stop programma in elkaar laten overgaan.

De twee koren zullen samen zingen maar ook is een groot aantal stukken speciaal gearrangeerd om met het orkest in de rol van begeleider te kunnen uitvoeren, zoals The Seal Lullaby van Whitacre. Prachtige muziek dat de luisteraar doet wegdromen naar hogere sferen. De beide koren zingen ook een paar titels ‘a capella’, dus zonder instrumentale begeleiding, waarin zij hun virtuoze zangtalent zullen laten horen.

Het gekozen repertoire omvat klassieke kerststukken zoals het ‘O magnum mysterium’ van Francis Poulenc en een korte psalm van Edvard Grieg met als solist de bariton Vincent Spoeltman, maar ook het populaire hedendaagse kerstrepertoire. Het publiek kan traditiegetrouw in een aantal kerstliederen meezingen, zoals het beroemde ‘Stille nacht'.

Bijna nooit uitgevoerd is het ‘Gloria’ van John Rutter; waarschijnlijk de bekendste componist van zangrepertoire voor koren. Het ‘Gloria’ is een magistraal stuk, voor deze gelegenheid speciaal bewerkt voor fanfareorkest, orgel en de beide koren. Zelden uitgevoerd omdat de meeste koren zich er vanwege de moeilijkheidsgraad niet aan wagen. Het wordt zeker het grote hoogtepunt van de avond.

Het Kerstconcert vindt plaats in de Bethlehemkerk op zaterdag 22 december om 20.00 uur. Entreebewijzen à Euro 10,- (kinderen tot 12 jaar Euro 5,- p.p.) zijn verkrijgbaar via de website. (In de voorverkoop t/m 31 oktober 2018 kosten kaartjes via het Ticketkantoor slechts Euro 8,- (kinderen tot 12 jaar Euro 5,- p.p.).)

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Excelsior Papendrecht

Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat 1

info@excelsiorpapendrecht.nl www.excelsiorpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!