Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Taxatiemiddag met Arie Molendijk'
11jan

Taxatiemiddag met Arie Molendijk

Vrijdag 11 januari 2019, van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Ben jij toevallig in het bezit van een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel of misschien wel een oude atlas? Heb je altijd al willen weten wat de waarde is van jouw collectie aan documentatiemateriaal uit de oorlog, oude foto's, ansichtkaarten of prenten? Schroom niet langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.

Meer dan 1700 taxaties heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. In 2015 heeft hij zijn jubilleum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen (werelderfgoed) met 2 andere experts. De taxaties vinden alleen plaats op de taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis, etc.

Deze middag kun je voor € 5,- jouw collectie laten taxeren (maximaal 10 stuks). Schroom niet 1 of meerdere boeken te laten beoordelen door de taxateur. Zie www.molendijkboeken.nl

Praktische informatie
Datum: vrijdag 11 januari
Tijd: 13.00 - 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Papendrecht
Toegang: € 5,00 voor taxatie

Foto: Antiquariaat A.C. Molendijk

Contactinformatie:
Locatie: Markt 2
Organisator: Bibliotheek Papendrecht
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!