Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing Jan Brokken (GAAT NIET DOOR)'
13mrt

Lezing Jan Brokken (GAAT NIET DOOR)

Woensdag 13 maart 2019 vanaf 20:00 uur.

De Culturele Raad laat weten: Helaas kan de lezing van Jan Brokken deze avond niet doorgaan. We laten u z.s.m. een nieuwe datum weten.

Op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht komt Jan Brokken vanavond naar Papendrecht. Hij geeft een lezing over zijn nieuwe boek ‘De rechtvaardigen’ waarin hij het verhaal vertelt van de Nederlandse consul, Jan Zwartendijk. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog zorgde deze consul er met een ambtelijke truc voor dat duizenden joden via Rusland en Japan de nazi´s konden ontvluchten. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek Papendrecht en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Een toegangskaart bedraagt € 7,50 (alleen contante betaling) en de kaarten zijn in de bibliotheek te koop. Let op: er is een beperkte ruimte in de bibliotheek.

Afbeelding: Voorkant van het boek van Jan Brokken - De rechtvaardigen

Contactinformatie:
Locatie: in de Bibliotheek AanZet aan de Veerweg 135
Organisator: Culturele Raad Papendrecht
Email:w.vdhoeven@papendrecht.nl
Website:http://www.cultureleraadpapendrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!