maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Lezing Jan Brokken

Lezing Jan Brokken

03 april 2019
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht komt Jan Brokken op woensdagavond 3 april naar Papendrecht. Hij geeft een lezing over zijn nieuwe boek ‘De rechtvaardigen’ waarin hij het verhaal vertelt van de Nederlandse consul, Jan Zwartendijk. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog zorgde deze consul er met een ambtelijke truc voor dat duizenden joden via Rusland en Japan de nazi´s konden ontvluchten. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek Papendrecht en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Een toegangskaart bedraagt € 7,50 (alleen contante betaling) en de kaarten zijn vanaf heden in de bibliotheek te koop of online te bestellen via het secretariaat van de CRP bij Wendy van der Hoeven: w.vdhoeven@papendrecht.nl . Let wel: er is een beperkte ruimte in de bibliotheek

Afbeelding: Voorkant van het boek van Jan Brokken - De rechtvaardigen

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Culturele Raad Papendrecht

in de Bibliotheek AanZet aan de Veerweg 135

w.vdhoeven@papendrecht.nl www.cultureleraadpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!