dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

De Nationale Bijentelling

De Nationale Bijentelling

13 april 2019
Van zaterdag 13 april 2019 tot en met zondag 14 april 2019


Elke bij telt, doe je mee?
In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april doet Papendrecht mee aan Nederland Zoemt, oftewel de Nationale Bijentelling. Onder het motto ‘Elke bij telt’ komen Nederlanders van alle leeftijden in actie voor de bij.

Waarom een actie voor bijen?
De mens kan niet zonder de bij. Want de gewassen die wij eten zijn voor het overgrote deel afhankelijk van bestuiving door bijen. Maar veel bijensoorten worden in hun bestaan bedreigd. Met de nationale bijentelling komen we meer te weten over de bijensoorten, de aantallen en waar ze leven. Zo kan de bij beter worden geholpen.

Hoe kun je meedoen?

  1. Tel op 13 en 14 april een half uur de bijen in jouw tuin of op je balkon. Kies hiervoor een zonnig, of in ieder geval droog moment.
  2. Noteer de aantallen die je ziet. Er zijn verschillende soorten. Download het telformulier van www.nederlandzoemt.nl. Hier kun je ook je kennis van bijen testen. Je kunt natuurlijk ook al oefenen!
  3. Ben je uitgeteld? Voer dan de aantallen in op www.nederlandzoemt.nl/bijentelling.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Nederland Zoemt

jouw tuin of op je balkon

www.nederlandzoemt.nl/bijentelling
Deel dit bericht met je vrienden!