dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Matteüs Passie evangelie met COV Soli Deo Gloria

Matteüs Passie evangelie met COV Soli Deo Gloria

14 april 2019
Van 17:00 uur tot en met 18:15 uur

In deze weken voor Pasen worden er veel Passionen op grond van de Bijbelse Evangeliën uitgevoerd. Bach met z’n Matteüs Passion is daarvan wel de bekendste. Zo organiseert ook de Werkgroep MiddagVieringen van De Morgenster, een uitvoering die in het teken staat van het passie-evangelie naar Mattheüs.

Medewerking wordt verleend door de 100 jarige Christelijke Oratorium Vereniging ‘Soli Deo Gloria’ uit Sliedrecht, o.l.v. Danny Nooteboom en organist is André de Jager. Op een bijzondere wijze zal dit evangelie gelezen worden en SDG zal de koralen uit Bach’s Matteüs Passion zingen op die momenten in de tekst zoals Bach dat heeft bepaald.

De lezing wordt vertolkt door een drietal lectoren die staan voor de verschillende personages in de Evangelietekst. Ook de aanwezigen in de kerk krijgen zo hun aandeel om ‘het volk’ te verwoorden. Een en ander vindt plaats op zondagmiddag 14 april om 17:00 uur in “De Morgenster”, Muilwijckstraat 1 te Papendrecht

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Werkgroep Middagvieringen

De Morgenster, Muilwijckstraat 1

www.pknpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!