maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Passiestonden in de Sionskerk

Passiestonden in de Sionskerk

15 april 2019
Van maandag 15 april 2019 tot en met donderdag 18 april 2019
Van 19:30 uur tot en met 20:00 uur

In de stille week voor Pasen zal in de Sionskerk (net als vorig jaar) een serie van vier Passiestonden worden gehouden
Het thema dit jaar is: “Passie met Petrus”. We gaan iedere avond een gedeelte uit de bijbel lezen, dit jaar uit het Bijbelboek Markus. Daar staat beschreven hoe de Heere Jezus alleen het lijden en sterven moest dragen, hoe Zijn beste vriend en zelfs Zijn Vader hem verlieten.

Jongeren van de hervormde gemeente doen mee, door het voorlezen van gedichten en Bijbelgedeelten. Elke avond is er ook een korte meditatie over het lijden en sterven van de Heere Jezus, in onze plaats. Verder zijn er momenten waarop we allemaal stil zijn en we bidden ook het ‘Onze Vader’ met elkaar. De muzikale begeleiding ligt in handen van organisten en solisten van onze gemeente.

De Passiestonden hebben een ingetogen en sober karakter, dat betekent dat wij u vragen om in stilte de kerk binnen te komen en een plekje te zoeken. Zonder verdere aankondiging volgen we dan het programma. Daarna verlaat iedereen weer in stilte het gebouw.

Deze Passiestonden kunnen ook voor u mooie, inhoudsvolle momenten zijn ter voorbereiding op Goede Vrijdag en Pasen. Mogen we u en jullie ontmoeten onderweg naar Pasen, het belangrijkste feest van de christelijke kerk?

Heeft dit stukje uw interesse gewerkt, dan nodigen u van harte uit om de Passiestonden in de Sionskerk bij te wonen! Van maandag 15 april tot en met donderdag 18 april gaan iedere avond de kerkdeuren open om 19.15 uur. De bijeenkomsten zelf duren van 19.30 tot 20.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!