dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Slootjesochtend voor kinderen bij de NVWA

Slootjesochtend voor kinderen bij de NVWA

15 juni 2019
Van 10:00 uur tot en met 12:00 uur

Vandaag organiseert de IVN-Alblasserwaard een slootjesochtend voor kinderen in de basisschool leeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur.

Er is deze ochtend van alles te doen rondom water. We gaan natuurlijk waterdiertjes vangen in de sloot met netjes. Er is ook een demonstratie: Vissenvangen met een groot net. Daarnaast kunnen er waterproefjes gedaan worden en is er een waterwandeling door de tuin. Binnen in het centrum kom je nog meer te weten over water. Ga zelf op ontdekking deze ochtend! Er zijn gidsen om jullie te helpen. Het vissen met de netjes vindt in tijdblokken plaats en wordt ondersteund door twee gidsen.

Bij aankomst krijg je een boekje waar alles in staat over deze ochtend. Je mag zelf de volgorde van de activiteiten bepalen (behalve bij het vissen in de sloot).

Wat je kan doen:

1. Opdrachten in de zaal.
2. Waterproefjes.
3. Een waterwandeling in de tuin.
4. Vissen in de sloot met een netje.
5. Demonstratie vissen met een groot schepnet.

De kosten bedragen € 2,50 per kind en dat is inclusief een glas limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

0184-412618

www.nvwa.eu
Deel dit bericht met je vrienden!