woensdag 16 juni 2021

Alles over Papendrecht

Fietscircus

Fietscircus

21 september 2019
Van zaterdag 21 september 2019 tot en met zaterdag 21 september 2019
Van 11:00 uur tot en met 16:00 uur

Vandaag strijkt tussen 11.00 en 16.00 uur het Fietscircus neer op de Markt
Weten, beleven, proberen en doen, daar draait het om in het Fietscircus. Ook kunnen inwoners hun fietservaring en ideeën voor verbetering van fietsvoorzieningen kwijt.

Wat is er allemaal te doen?
Midden op het plein komt de piste waar showrijders regelmatig BMX-demo's geven. Ook kun je in een BMX-workshop je eigen techniek verbeteren. Vlak daarnaast staat de grote circustent en verspreid over het plein kleinere tentjes waar je onder meer een virtual reality ervaring kunt beleven.

Kruip in de cabine van een vrachtwagen en ervaar zelf de risico's van de dode hoek. En wist je al dat je met de fiets een waar kunstwerk of zelfs een smoothie kunt maken? Ook kun je meedoen aan een (race)fietswedstrijd. Kinderen kunnen zich laten schminken.
Uitproberen

Naast entertainment kunt u tijdens het Fietscircus ook terecht voor allerlei fietsinformatie en fietsproducten uitproberen. Wilt u weten of een elektrische fiets iets voor u is? Schrijf u dan tijdens het Fietscircus in voor een uitprobeerperiode. O ja, en doet u mee aan de enquête over fietsverbeteringen in Papendrecht, dan krijgt u als dank daarvoor een aardigheidje om tijdens uw eerstvolgende fietsrit te gebruiken. Bezoekers van het Fietscircus krijgen gratis koffie van de barista.

U ziet het: het Fietscircus is er voor jong en oud en biedt een combinatie van fietsplezier en informatie over het gebruik van de (elektrische) fiets. En wie weet wordt u wel verleid om op een elektrische fiets te stappen en bent u meteen verkocht!

Waarom een fietscircus?
Stimuleren van fietsgebruik voor korte afstanden past in de ambitie van het college van burgemeester en wethouders. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, bereikbaarheid, gezondheid, maar ook de financiële voordelen ten opzichte van de auto. Ook uit een bewonerspeiling blijkt dat veel inwoners het belangrijk vinden dat de gemeente voorlichting geeft en activiteiten organiseert om het fietsen te stimuleren.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Gemeente Papendrecht

op het Marktplein

www.fietscircus.com
Deel dit bericht met je vrienden!