Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Uilen- en braakballenochtend (basisschoolkinderen)'
03jan 2020

Uilen- en braakballenochtend (basisschoolkinderen)

Vrijdag 3 januari 2020, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Vandaag organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een uilen- en braakballenochtend voor kinderen in de basisschool leeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar  kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.

De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur. De kosten bedragen € 2,50 per kind en dat is inclusief limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met de naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu.

Een uilen- en braakballenochtend? Uilen eten onder andere muizen maar kunnen deze niet helemaal verteren. Ze spugen de resten uit in de vorm van braakballen. Deze ochtend laten we diverse (opgezette) uilen zien en vertellen van alles over de eet- en leefgewoonten van uilen en andere vogels die braakballen maken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Met diverse hulpmiddelen ontdekken ze wat er allemaal in een braakbal aanwezig is en misschien komen ze er zo achter wat de uil gegeten heeft.

Contactinformatie:
Locatie: Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Organisator: Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Telefoonnummer: 0184-412618
Email:jeugd@nvwa.eu
Website:http://www.nvwa.eu


Deel dit bericht met je vrienden!