Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Samenloop voor Hoop (2020)'
15jun 2020

Samenloop voor Hoop (2020)

Van maandag 15 juni 2020 tot en met dinsdag 16 juni 2020, vanaf 16:00,.

SamenLoop voor Hoop is 24 uur in estafette wandelen voor kankeronderzoek. Maar de SamenLoop voor Hoop is ook: dierbaren herdenken die aan kanker zijn overleden, dierbaren steunen die nu worstelen met kanker én vieren dat steeds meer mensen kanker overleven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is.

Programma:

 • Vrijdag 15 mei om 16:00 uur: De openingsceremonie
  Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de eregasten - samen met hun naasten en alle teams de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.
 • Vrijdag 15 mei om 23:00 uur: De Kaarsenceremonie
  Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.

 • Zaterdag 16 mei om 12:00 uur: De KinderLoop
  Naast de ceremonies wordt er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen stellen in samenwerking met de SamenLoop en hun school eigen teams samen. Kinderen krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.
 • Zaterdag 16 mei om 16:00 uur: De Slotceremonie
  Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun (paarse) shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald aan de hand van een cheque die aan KWF wordt overhandigd.

Bezoek de website regelmatig voor het laatste nieuws of volg via Facebook

Contactinformatie:
Locatie: Start op de Markt
Organisator: SamenLoop voor Hoop
Website:www.samenloopvoorhoop.nl/papendrecht


Deel dit bericht met je vrienden!