dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Actie Kerstengel

Actie Kerstengel

09 november 2020
Van maandag 09 november 2020 tot en met zondag 22 november 2020


December is een tijd van warmte, aandacht en liefde. Helaas is dat niet voor iedereen zo. Voor sommige mensen zijn het donkere dagen. Tijdens de decembermaand kun jij als Kerstengel op pad om om te zien naar een stads- of dorpsgenoot die om welke reden dan ook een lichtpuntje kan gebruiken. Zo willen we samen licht verspreiden in donkere tijden.

Wat doet een kerstengel?
De kerstengel laat gedurende de Decembermaand iets van zich horen. Het is de bedoeling dat je als kerstengel iemand bemoedigt, een kerstpakket, lekkers of een bloemetje brengt. Wat je maar bedenkt. Het project gaat om het gebaar, niet om de hoeveelheid en zeker niet om geld.

Iedereen jong en oud, groot of klein, kan zich aanmelden als kerstengel
 Om het nog laagdrempeliger te laten zijn, is er ook een optie om kaartjes te sturen dit jaar. Er zijn veel eenzame (ouderen) die erg blij worden van een kaartje. Bijvoorbeeld de hele maand december elke week een kaartje opsturen naar iemand! Ook daar kan iemand erg mee geholpen zijn. Gewoon engelachtig

Aanmelden kan tot 22 november 2020.

OPTIES:

- Brengen van een kerstpakket(je), iets lekkers / iets leuks / bloemetje
- Opsturen van een kaartje (of meerdere kaartjes in de decembermaand)

Voor wie kan je engel zijn?
Als Kerstengel wordt je verbonden aan één iemand die om goede redenen op dat moment jouw bemoediging goed kan gebruiken. Het merendeel van de ontvangers worden aangemeld door hulpverleners. Juist in deze extra moeilijke periode door het coronavirus, is deze actie zo nodig! Denk aan ouderen, alleenstaanden, jongeren, maar ook kinderen, ziek en gezond. De buurman of buurvrouw waar je nooit bezoek ziet. Een mevrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen voor het runnen van haar gezin staat, een weduwnaar die het eenzaam vindt na het overlijden van zijn vrouw, een jonge man die herstellen de is van een burn-out, een vluchteling, een dakloze en ga zo maar door.

Aanmelden gaat via de website: https://stichtingpresent.nl/dordrecht/kerstengelactie2020/

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Stichting Present Dordrecht-Papendrecht

-

stichtingpresent.nl/dordrecht/kerstengelactie2020/
Deel dit bericht met je vrienden!