Friday 17 September 2021

Alles over Papendrecht

Cursus De Zorg de Baas (online)

Cursus De Zorg de Baas (online)

04 maart 2021
Van 09:30 uur tot en met 10:45 uur

Cursus De Zorg de Baas
Zorgt u voor iemand? Misschien bent u dan wel mantelzorger. Voor mantelzorgers uit Papendrecht start op donderdagochtend 4 maart 2021 de cursus ‘De Zorg de Baas’. Zorgen voor een ander gaat vaak vanzelfsprekend, maar vraagt ook veel tijd en energie. Het is soms zoeken naar een goede balans.

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met onderwerpen als: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, reacties van de omgeving, de rol van het netwerk, communicatie en grenzen stellen. Als u zorgt voor een partner, kind, ouder (of ander familielid) of goede vriend of vriendin helpt deze cursus u de balans tussen draaglast en draagkracht goed te houden of krijgen. Degene voor wie u zorgt heeft bijvoorbeeld een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, chronische ziekte, dementie, niet-aangeboren-hersenletsel of psychische aandoening. Herkenning bij andere mantelzorgers en het delen van tips met elkaar zijn van grote meerwaarde.

Praktische informatie
De cursus van zeven bijeenkomsten vindt online plaats (i.v.m. corona) op donderdagochtenden van 9:30 tot 10:45 uur.
Data: 4 maart, 18 maart, 1 april, 22 april, 20 mei en 3 juni 2021.
De terugkombijeenkomst is op 8 juli 2021.

Voor aanvang vindt een telefonische intake plaats. Ook krijgt u een instructie en link om in te kunnen loggen. Deelnemers zien en horen elkaar doordat we een onlineprogramma gebruiken met beeld en geluid. Wij vragen eenmalig een bijdrage van 15,- euro voor cursusmateriaal.

Voor vragen en aanmelden kunt u mailen naar de mantelzorgconsulenten Suzanne en Patricia via mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of u kunt bellen naar Sterk Papendrecht tel. 078-6154741.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Sterk Papendrecht

Online

078-6154741

mantelzorg@sterkpapendrecht.nl sterkpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!