donderdag 20 januari 2022

Alles over Papendrecht

Kaarsje branden om te gedenken

Kaarsje branden om te gedenken

21 november 2021
Van 16:00 uur tot en met 17:30 uur

Op zondag 21 november staat de protestantse kerk De Morgenster van 16:00 tot 17:30 uur open voor iedereen die een kaarsje wil opsteken voor een dierbare overledene.

Gelovig of niet, lid van deze of een andere kerk: iedereen is welkom. Iedereen kan de kerk binnen wandelen, een kaarsje aansteken voor een geliefde en onder de klanken van sfeervolle muziek zo lang blijven als goed is.
 
Op 21 november is het de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Traditiegetrouw vindt dan in veel protestantse kerken het gedenken van de overledenen in een kerkdienst plaats. De namen worden genoemd en familieleden steken voor hen een kaars aan.

Er is juist in deze tijd veel behoefte aan bezinning en gedenken. Ook in Papendrecht zijn er mensen die overleden zijn aan corona. En de crisis houdt veel mensen intens bezig. Door mensen gelegenheid te geven deel te nemen aan dit ritueel, hoopt De Morgenster dienstbaar te zijn aan kerk en samenleving. Er gelden uiteraard ook in de kerk coronamaatregelen. Bezoekers wordt bij binnenkomst gevraagd de handen te ontsmetten en een mondkapje te dragen.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Protestantse kerk De Morgenster

Muilwijckstraat 1

078-64 57 748 Of 06-226 47 589

b.rapp@pknpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!